Jurist ICT-recht

Jurist ICT-recht

 

Het ICT-recht ziet toe op alle ICT gerelateerde aspecten in verhouding tot het recht. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een licentieovereenkomst die wordt gesloten bij de aankoop van software. Het ICT-recht wordt steeds groter en er spelen ook steeds grotere belangen. Als onderneming krijgt u ongetwijfeld te maken met het ICT-recht. De juristen hebben alle benodigde kennis in huis om u optimaal van dienst te zijn.

E-commerce

Bij e-commerce gaat het om de handel via internet. Een voorbeeld is een webshop. Een consument kan via een webshop een overeenkomst sluiten waarop de verkoper het goed zal leveren. Van belang bij e-commerce is dat er een verschil bestaat met de gewone handel. Het gaat immers om elektronische handel op afstand. Aspecten waarmee u te maken krijgt zijn: algemene voorwaarden, intellectuele eigendomsrechten, privacy en aansprakelijkheid.

Domeinnaamgeschillen

Een domeinnaamgeschil kan voor vervelende situaties zorgen. Zo komt het voor dat een domeinhouder zijn domein vergeet te verlengen en een domeinkaper met het domein aan de haal gaat. Daarnaast kan een vergelijkbare domeinnaam voor onrechtmatige doeleinden worden gebruikt. Een jurist kan bemiddelen, adviseren of procederen bij domeinnaamgeschillen. Altijd in uw belang.

Privacy & ICT

Elke eigenaar van een website moet duidelijk verklaren wat hij met privacy gevoelige informatie doet. Het privacy statement is verplicht gesteld voor elke website. In dit statement beschrijft u wat u doet met door u verzamelde gegevens. Die gegevens kunnen bijvoorbeeld worden verzameld via een contactformulier, webshop, nieuwsbrief of cookies.

De rol van Omnius

Een jurist ICT-recht van Omnius Juristen adviseert over alle aspecten van het ICT-recht. Voor het opstellen van (licentie)overeenkomsten, het beoordelen van een juridisch conflict of voor ander juridisch advies bent u bij Omnius aan het juiste adres. Samen met u zal de jurist de juiste aanpak bepalen en zoeken naar de best mogelijke oplossing voor uw juridische vraagstuk. Bemiddeling, procederen, onderhandelen of het opstellen van documenten; een Omnius jurist regelt het!

Doe nu de Document Check

Heeft u een sommatie, dagvaarding, vonnis of brief van de advocaat of jurist van de wederpartij ontvangen? Wenst u advies van een jurist over de te nemen stappen? Verstuur uw document naar Omnius en laat u door een jurist adviseren. Snel weten waar u aan toe bent? Verstuur uw document hier.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 – 629 00 39 (lokaal tarief)
of stel uw vraag via de website.