Franchise

Omnius en Franchise

Bij een franchise-organisatie gaat het om een zelfstandig ondernemer, de franchisenemer, welke een zakelijke overeenkomst aangaat met een franchise-organisatie, de franchisegever. Tegen betaling kan de franchisenemer gebruik maken van het merk, de formule, inkoop en expertise van de franchisegever.

De laatste jaren is het aantal franchisevestigingen in Nederland significant gegroeid in vestigingen, medewerkers en omzet.
Met bijna 800 franchiseformules groeit het aantal in Nederland nog steeds door.

Franchise en Contractenrecht

Tussen de franchisegever en franchisenemer kan er soms een juridisch conflict ontstaan. Dit conflict kan bijvoorbeeld gaan over:

 • Verplichtingen over en weer
 • Opzegbaarheid van de onderlinge overeenkomsten
 • Mogelijke overname door derde partijen
 • Niet naleven van de formule
 • De huur van een pand
 • Gebruik van de merk- en handelsnaam
 • Prijsbeleid, verkoopregio en internetverkopen

Het is van groot belang dat franchisenemer en franchisegever duidelijke, heldere en redelijke afspraken hierover maken.

Toch komt het regelmatig voor dat er een stevig juridisch conflict ontstaat tussen franchisenemer en –gever. In dat geval biedt een goede jurist uitkomst.

De ervaren franchisespecialisten van Omnius kunnen een dergelijke juridisch conflict binnen de franchise-organisatie effectief helpen oplossen. Het gaat hierbij om de inschatting van de belangen, redelijkheid en de interpretatie van de overeenkomst.

Juridische ondersteuning franchisegever en -nemer

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een individuele franchisenemer gespecialiseerde juridische ondersteuning wenst op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht of contractenrecht. Of het nu gaat om ziekteverzuim van een medewerker of de vergunning van de gemeente, Omnius helpt u bij het oplossen van dit juridische probleem.

Waarom Omnius Juristen?

Omnius is een nieuwe formule voor juridische diensten. Voor (franchise)ondernemers die een combinatie van kwaliteit, service en helderheid wensen. Opgezet vanuit de overtuiging dat juridische dienstverlening beter en toegankelijker kan. Met de individuele juridische situatie van onze klanten als uitgangspunt geeft Omnius invulling aan de veranderende wensen en eisen uit de markt.

 • Vaste en heldere tarieven
 • Uitstekende service met een kosteloze intake
 • Snelle reactie en 7 dagen per week bereikbaar
 • Heldere afspraken over de opdracht en de te verwachten resultaten.

Ervaren franchise specialisten

Omnius Juristen heeft ervaren franchise specialisten in haar landelijke netwerk. De juristen hebben ruime ervaring in het adviseren bij de opzet van nieuwe franchiseformules en het adviseren over bestaande franchise overeenkomsten. Daarnaast adviseren wij vanzelfsprekend ook bij typische ondernemerszaken zoals ontslag of ziekteverzuim, huurgeschillen, vergunningen, contracten en IE-rechten.

Wij zijn reeds de juridische partner van een aantal landelijke franchise- en branche organisaties. U vindt dus altijd wel een kantoor bij u in de buurt. Bovendien is ons motto: Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen voor een kennismakingsgesprek. Geheel vrijblijvend kunnen wij u dan informeren over de unieke voordelen van Omnius Juristen voor uw organisatie.

Neem hiervoor contact op met Dhr. H. Niezink of Dhr. T. Johannesma via tel. nummer: 035 – 63 21 327.