Planschade

Omnius Juristen is gespecialiseerd in het bieden van hulp bij planschade. Door onze ruime ervaring op het gebied het vastellen van planschade, kunnen wij u goed helpen bij het leveren van bewijsvoering en daarmee het indienen van een compensatieverzoek.

Dreigt u schade te lijden door een bestemmingsplan of bouwplannen? Wij helpen u met het claimen van planschade. Contacteer ons voor de mogelijkheden. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intakegesprek. Hierin legt u uw situatie uit en wij kunnen u al voorzien van het eerste advies. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

 

 •  Gespecialiseerde hulp bij planschade
 •  7 dagen per week bereikbaar
 •  Gratis intakegesprek
 •  Wij werken landelijk

088 - 629 00 39

Bel gratis met één van onze juristen.

06 - 25 33 65 76

Sla dit nummer op in uw contacten en stel uw vraag

Juridische hulp bij planschade

Bent u benadeeld door verbouwingen van iemand anders? Vaak kunt u een vergoeding hiervoor aanvragen. Als uw huis in waarde daalt door verbouwingen in de buurt dan hoeft u daar niet de dupe van te worden. Met een jurist planschade kunt u de geleden schade laten compenseren.

Wij kunnen u helpen bij:

 • Verzoek om planschade
 • Vaststelling vergoeding planschade
 • Planschade claimen
 • Hulp bij bewijsvoering
 • Bezwaar beroep en hoger beroep
Gratis intakegesprek

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos. Zo weet u snel waar u aan toe bent en hoe wij u kunnen helpen.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Wat is planschade

  Planschade is te omschrijven als schade die ontstaat als bijvoorbeeld een huis of een stuk grond in waarde daalt door een bestemmingsplan. Het bestemmingsplan regelt wat er met een bepaald gebied moet gebeuren. Hierin komt te staan of er gebouwd mag worden en welk doel het bouwwerk dan moet hebben. Mensen kunnen hier nadeel door ondervinden. Iemands huis kan minder waard worden door het bouwen van bijvoorbeeld windmolens of industrie in de buurt. Ook kan er worden gedacht aan een snelweg die vlakbij een woonwijk wordt aangelegd.

  Mag er een snelweg of windmolen in de omgeving van mijn huis worden geplaatst? Dit is afhankelijk van het bestemmingsplan. Omnius Juristen helpt u hier graag verder mee.

  Hieronder leest u hoe:

  Proces planschade

  Iemand heeft recht op een vergoeding voor planschade als er is voldaan aan twee vereisten. Ten eerste moet iemand de schade niet voorzien hebben. Iemand heeft bij de aanschaf van het huis of de grond niet kunnen verwachten dat de schade zou ontstaan. Als tweede eis geldt dat iemand niet op een andere manier een schadevergoeding heeft gekregen.

  Wilt u weten of dit ook voor u geldt neem dan contact op met een van onze juristen via 088 – 629 00 39

  Indienen

  Om gecompenseerd te worden voor planschade moet iemand een aanvraag indienen bij de gemeente. Dit moet binnen een bepaalde termijn. De aanvraag wordt in behandeling genomen als iemand een bedrag van over het algemeen 300 euro betaalt. De aanvraag moet zo volledig mogelijk zijn en zo goed mogelijk worden onderbouwd en gemotiveerd. Een planschadecommissie behandelt de aanvraag. Een planschadeprocedure kan enkele jaren duren. Het leveren van bewijs kan wel eens een hele opgave zijn. Dit zijn redenen om vanaf het begin iemand te laten meekijken met verstand van zaken. Daarnaast is het voor u fijn om de procedure niet zelf te hoeven doorlopen, maar met bijstand van een specialist van Omnius Juristen.

  Wilt u een aanvraag indienen bij uw gemeente, maar weet u niet waar u moet beginnen? Omnius Juristen zorgt ervoor dat dit direct op de juiste manier wordt aangepakt.

  Bezwaar

  Er is een kans aanwezig dat uw aanvraag wordt afgewezen. Geen paniek. Wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van een bezwaarschrift tegen het besluit. Dit moet binnen 6 weken gebeuren. Het bezwaar dient men in bij de gemeente zelf. Het is van belang dat hier de juiste argumenten worden aangevoerd om te voorkomen dat er verdere stappen moeten worden ondernomen.

  Is uw aanvraag afgewezen? Kom dan direct in actie om een bezwaarschrift op te stellen en in te dienen.

  Beroep

  Ook als het bezwaar wordt afgewezen is de zaak nog niet verloren. Als de gemeente niet akkoord gaat met het bezwaar tegen het besluit de planschadevergoeding af te wijzen, kan iemand in beroep. Dit gebeurt bij de rechtbank. Een rechter moet onafhankelijk en onpartijdig oordelen over de argumenten die worden aangedragen. Onze juristen weten wat een rechter wil horen. Hierdoor is de kans zo groot mogelijk dat het verzoek alsnog wordt toegewezen.

  Is uw bezwaarschrift planschade afgewezen? Wacht dan niet langer en laat Omnius Juristen u helpen om in beroep te gaan.

  Hoger beroep

  Wanneer het beroep niet succesvol is, dan kunt u samen met een van onze gespecialiseerde juristen in hoger beroep gaan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook de gemeente kan in hoger beroep gaan tegen een voor u positieve uitspraak in de beroepsprocedure. Laat u hierbij goed bijstaan. Het is namelijk de laatste weg om te krijgen wat u wil.

  Wilt u in hoger beroep gaan nadat uw beroep is afgewezen? Zorg ervoor dat dit goed wordt aangepakt met Omnius Juristen.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 - 20:00 uur
  Za & Zo: 12:00 - 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

   

   

  Vaste en heldere tarieven

  Bij Omnius Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Als eerste juridische dienstverlener in Nederland biedt Omnius juridische diensten van juristen voor vaste tarieven. Bij meer complexe zaken werken specialisten van Omnius Juristen met een vast en helder uurtarief. U heeft achteraf dus geen ongewenste verrassingen.

  }

  Kosteloze telefonische intake

  Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie.

  Juridische kansen en risico's

  Wij schatten vooraf de juridische risico’s en kansen in. U weet vooraf waar u aan begint.

  i

  Onderhandelen, contract opstellen, bezwaar opstellen

  We komen op voor jouw belangen en gaan voor een maximaal juridisch resultaat.

  Procederen of in beroep

  Alleen als het echt nodig is

  Hoe kunnen wij u helpen?

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za - zo:   12:00 – 16:00 uur

  Wij helpen u altijd, verzekerd of onverzekerd

  Op 14 mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat 'de vrije advocaat keuze rechtsbijstandverzekering' ook voor bemiddeling en buitengerechtelijke onderhandelingen geldt. De vrije keuze van rechtshulpverlener betekent dat u een jurist of advocaat naar keuze mag inschakelen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Voorheen gold deze vrije keuze alleen voor gerechtelijke of administratieve procedures, maar nu is bepaald dat ook in de onderhandelfase al aanspraak op de vrije advocaat keuze kan worden gemaakt. De keuze is aan u.

  Wij gaan graag het gesprek met uw verzekeraar aan over uw dekking en het inschakelen van een rechtshulpverlener naar keuze.

  Wij werken inmiddels al jaren samen met een flink aantal rechtsbijstandverzekeraars maar helpen uiteraard ook als je verzekering geen dekking biedt of als je helemaal niet verzekerd bent.

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

  Gratis intakegesprek

  Eén van onze juristen neemt binnen één werkdag contact met u op voor een gratis telefonisch intakegesprek.


   Ik ga akkoord met het privacy statement.

   • vaste en heldere tarieven
   • 7 dagen per week bereikbaar
   • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)
   • Wij werken landelijk