Bestemmingsplan wijzigen

Omnius Juristen is gespecialiseerd in het bieden van juridisch advies voor het bezwaar maken tegen de wijziging van een bestemmingsplan. Door onze ruime ervaring in het omgevingsrecht kunnen we u goed en snel helpen. Wij zijn er voor zowel particulieren als zakelijke cliënten.

Bent u het niet eens met een beslissing over een bestemmingsplan of wilt u sterk staan in uw zaak? Wenst u hulp bij het indienen van een zienswijze of bijstand tijdens het beroep? Wij helpen u. Contacteer ons voor de mogelijkheden*.
Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intakegesprek. Hierin legt u uw situatie uit en wij kunnen u al voorzien van het eerste advies. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

*Mocht het zo zijn dat u een procedure wenst te starten, dan kunnen wij u in contact brengen met een gespecialiseerde advocaat.

 •  Gespecialiseerd hulp bij het wijzigen van een bestemmingsplan
 •  7 dagen per week bereikbaar
 •  Gratis intakegesprek
 •  Wij werken landelijk

088 - 629 00 39

Bel gratis met één van onze juristen.

06 - 59 98 94 96

Sla dit nummer op in uw contacten en stel uw vraag

Hulp bij een wijziging in bestemmingsplan nodig?

Wij zijn juristen gespecialiseerd in het omgevingsrecht, waar wijzigingen in een bestemmingsplan ondervallen. Door onze ruime ervaring kunnen we snel een inschatting maken wat uw kansen zijn en hoe u het beste geholpen bent.

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intake gesprek. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Wij kunnen u helpen bij onder andere de volgende onderwerpen;

 • De beste hulp voor het wijzigen van een bestemmingsplan
 • Het indienen van een zienswijze
 • Het starten van een beroepsprocedure
 • Verzoek om planschade
Gratis intakegesprek

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos. Zo weet u snel waar u aan toe bent en hoe wij u kunnen helpen.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Wat is een bestemmingsplan?

  Een bestemmingsplan is onderdeel van de ruimtelijke ordening. Het bepaalt wat er met een bepaald gebied mag gebeuren. De vraag komt aan de orde of er gebouwd mag worden en zo ja, welke bestemming één en ander dan moet krijgen: zo kan men denken aan woningen, horeca of industrie. Als u bepaalde (ver)bouwplannen heeft, dan moeten die plannen passen in het bestemmingsplan. Wanneer dit niet het geval is, is de vraag wat er dan moet gebeuren. Wij kunnen u in nagenoeg alle gevallen op juridisch vlak helpen als het gaat over een bestemmingsplan. Hieronder leest u hoe:

  Uw standpunt uiten over een bestemmingsplan

  Er zijn verschillende wegen om invloed uit te kunnen oefenen op de totstandkoming van een bestemmingsplan. Mensen krijgen bijvoorbeeld via een huis-aan-huisblad, of op de website van de gemeente een aankondiging van het (op te stellen) bestemmingsplan.

  Zienswijze

  De gemeente stelt een ontwerpbestemmingsplan op. Deze kunnen mensen gedurende zes weken inzien. Als iemand het niet eens is met het bestemmingsplan, of om een andere reden zijn of haar mening wil uiten, dan kan diegene een zienswijze indienen. Dit moet binnen de zes weken gebeuren. Als dit niet gebeurt, dan kan men niet in beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan. Ook kan diegene geen voorlopige voorziening aanvragen.

  Bekendmaking en beroep

  Nadat de genoemde termijn van zes weken voorbij is, heeft de gemeente twaalf weken de tijd om het daadwerkelijke bestemmingsplan vast te stellen. Vervolgens heeft het een aantal weken (afhankelijk van de situatie) om het besluit bekend te maken. Mensen die het hiermee niet eens zijn, kunnen in beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hier geldt over het algemeen ook een termijn van zes weken voor. Hiervoor is het wel nodig dat er een zienswijze is ingediend, anders kan beroep alleen in bepaalde omstandigheden worden ingesteld.

  Voorlopige voorziening

  De voorlopige voorziening is een middel dat kan worden ingezet als er bijvoorbeeld al wordt gebouwd. Het is te zien als een soort noodmiddel. Het schort de tenuitvoerlegging van het besluit op, totdat er is beslist in een beroepsprocedure.

  Afwijken of wijzigen van bestemmingsplan

  Wanneer u bepaalde (bouw)plannen heeft, moeten deze zoals hierboven vermeld passen in het bestemmingsplan. Soms is het op basis van het bestemmingsplan niet mogelijk om uw plannen te realiseren. Dit kan voor u natuurlijk een aanzienlijke tegenvaller zijn. Iedere tien jaar wordt een bestemmingsplan opnieuw vastgesteld. Soms kunnen uw ideeën niet zo lang wachten.
  Onder omstandigheden kan er een procedure worden opgestart om te mogen afwijken van het bestemmingsplan. In sommige gevallen is er een wijziging in het bestemmingsplan nodig. Dit doet men door het indienen van een verzoek bij de gemeente. Het is van belang om hierbij van meet af aan iemand in te schakelen. Dit heeft ermee te maken dat een aanvraag alleen al – naast ingewikkeld – érg duur kan zijn, ongeacht de uitkomst.

  Verzoek om planschade

  Het kan voorkomen dat iemand juist schade lijdt door de (uitvoering van) een bestemmingsplan. Bedrijven kunnen in lijn met het bestemmingsplan gaan bouwen en dit kan bijvoorbeeld hinder veroorzaken voor omwonenden. Door het toestaan van nachtclubs in de omgeving of het bouwen van gebouwen voor de industrie in de buurt, kan een huis minder waard worden. Het indienen van een verzoek om vergoeding van planschade kan hierbij een uitkomst bieden. U hoeft namelijk niet de dupe te worden van de bouwplannen van iemand anders. Meer informatie over planschade

  U neemt het op tegen de overheid. Dit alleen al is een reden om iemand in te schakelen met verstand van zaken. Procedures tegen de overheid, bijvoorbeeld als het gaat over een bestemmingsplan, kunnen erg veel tijd in beslag nemen en zijn veelal heel erg ingewikkeld. Bij een negatieve uitkomst, bent u zo weer een aantal maanden verder. Zit u niet te wachten op onnodige (vertragings)schade? Laat uzelf adviseren door één van onze juristen.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 - 20:00 uur
  Za & Zo: 12:00 - 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

   

   

  Vaste en heldere tarieven

  Bij Omnius Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Als eerste juridische dienstverlener in Nederland biedt Omnius juridische diensten van juristen voor vaste tarieven. Bij meer complexe zaken werken specialisten van Omnius Juristen met een vast en helder uurtarief. U heeft achteraf dus geen ongewenste verrassingen.

  }

  Kosteloze telefonische intake

  Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie.

  Juridische kansen en risico's

  Wij schatten vooraf de juridische risico’s en kansen in. U weet vooraf waar u aan begint.

  i

  Onderhandelen, contract opstellen, bezwaar opstellen

  We komen op voor jouw belangen en gaan voor een maximaal juridisch resultaat.

  Procederen of in beroep

  Alleen als het echt nodig is

  Hoe kunnen wij u helpen?

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za - zo:   12:00 – 16:00 uur

  Wij helpen u altijd, verzekerd of onverzekerd

  Op 14 mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat 'de vrije advocaat keuze rechtsbijstandverzekering' ook voor bemiddeling en buitengerechtelijke onderhandelingen geldt. De vrije keuze van rechtshulpverlener betekent dat u een jurist of advocaat naar keuze mag inschakelen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Voorheen gold deze vrije keuze alleen voor gerechtelijke of administratieve procedures, maar nu is bepaald dat ook in de onderhandelfase al aanspraak op de vrije advocaat keuze kan worden gemaakt. De keuze is aan u.

  Wij gaan graag het gesprek met uw verzekeraar aan over uw dekking en het inschakelen van een rechtshulpverlener naar keuze.

  Wij werken inmiddels al jaren samen met een flink aantal rechtsbijstandverzekeraars maar helpen uiteraard ook als je verzekering geen dekking biedt of als je helemaal niet verzekerd bent.

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

  Gratis intakegesprek

  Eén van onze juristen neemt binnen één werkdag contact met u op voor een gratis telefonisch intakegesprek.


   Ik ga akkoord met het privacy statement.

   • vaste en heldere tarieven
   • 7 dagen per week bereikbaar
   • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)
   • Wij werken landelijk