Omgevingsrecht

Heeft u te maken met een afgewezen vergunning of bent u het niet eens met een beslissing over een bestemmingsplan of bouwplannen? Wij kunnen door onze ruime ervaring in het omgevingsrecht u goed en snel helpen. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intakegesprek. Hierin legt u uw situatie uit en wij kunnen u al voorzien van het eerste advies. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

 

 • Gespecialiseerd in omgevingsrecht
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Gratis intakegesprek
 • Wij werken landelijk

088 - 629 00 39

Bel gratis met één van onze juristen.

06 - 59 98 94 96

Sla dit nummer op in uw contacten en stel uw vraag

Specialisten in omgevingsrecht

Omnius Juristen is gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Door onze ruime ervaring kunnen we snel een inschatting maken wat uw kansen zijn en hoe u het beste geholpen bent. 

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intakegesprek. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Wij kunnen u helpen bij onder andere de volgende onderwerpen;

 • Aanvechten van een afgewezen omgevingsvergunning
 • Zienswijze en/of beroep maken tegen een concept bestemmingsplan
 • Het verhalen van planschade
 • Bezwaar vanwege (overlast door) evenementen
 • Hulp bij het bezwaar maken tegen bouwplannen
 • Het aanvechten van afgewezen milieuvergunningen
 • De gemeente aansporen tot handhaving
Gratis intakegesprek

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos. Zo weet u snel waar u aan toe bent en hoe wij u kunnen helpen.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Wat is omgevingsrecht?

  Het omgevingsrecht speelt bij nagenoeg alles wat betrekking heeft op de mens en de leefomgeving. Hierbij kan men denken aan het organiseren van evenementen in de buurt, bouwplannen of het milieu. Veelal spelen hier een groot aantal wetten en regels een rol. Het is namelijk de bedoeling dat we de leefomgeving met elkaar leefbaar maken. Bepaalde regelgeving schetst hierbij de kaders. Om te voorkomen dat u de fout ingaat is het verstandig om bij ieder vraagstuk met betrekking tot omgevingsrecht iemand met verstand van zaken te laten meekijken. Schakel vandaag nog een van onze juristen omgevingsrecht in zodat u juridisch optimaal op de hoogte bent.

  Hulp bij vergunningen

  Voor een groot aantal zaken heeft men toestemming nodig van de gemeente om deze te realiseren. Als iemand wil (ver)bouwen of een boom wil kappen in de tuin, dan moet er over het algemeen een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Als er bijvoorbeeld een evenement in de buurt wordt georganiseerd, geldt hetzelfde. Het begint hierbij allemaal met een aanvraag vanuit degene die de plannen heeft. De gemeente beslist over de aanvraag en neemt een (voorlopig) besluit. Als dit (voorlopige) besluit tegenvalt, dan staan er de juridische wegen van bezwaar en beroep open. Hiervoor heeft men zes weken de tijd. Om ervoor te zorgen dat uw plannen niet onnodige vertraging oplopen, is het verstandig om van meet af aan een jurist omgevingsrecht in te schakelen.

  Ook als u een zienswijze of bezwaar wil indienen tegen de plannen van iemand anders, staan wij voor u klaar.

  Hulp bij bezwaar bestemmingsplan en planschade

  Het bestemmingsplan is een instrument van een gemeente om te bepalen wat er met de ruimte moet gebeuren. Zo kan de gemeente gebieden aanwijzen waar verbouwd mag worden en wat voor bestemming de ruimte daar krijgt. Zo kan men hierbij denken aan wonen, horeca en industrie. Over het algemeen heeft u de mogelijkheid om tegen een (voorlopig) bestemmingsplan in te gaan. Als een bestemmingsplan al is vastgesteld, dan kunt u door de uitvoering hiervan schade lijden. Door de verbouwingen in de buurt kan uw huis bijvoorbeeld minder waard worden. Een oplossing hiervoor is het indienen van een verzoek om vergoeding van planschade. Laat u bijstaan bij iedere kwestie met betrekking tot een bestemmingsplan of de daaruit voortkomende schade. Meer informatie over planschade

  Hulp bij handhaving

  Naast het strafrecht, kunnen er ook binnen het omgevingsrecht sancties worden opgelegd. Als een boom bijvoorbeeld volgens de regels te hoog is, of te dicht op de erfgrens staat, dan is degene die deze situatie toestaat in overtreding. De gemeente heeft hierbij verschillende mogelijkheden. Zo kan de gemeente de boom zelf weghalen en de kosten verhalen op de overtreder. Ook kan iemand te maken krijgen met een sanctie waarbij diegene te maken krijgt met het betalen van een dwangsom, voor een bepaalde periode dat de overtreding voortduurt. Er zijn mogelijkheden om binnen zes weken tegen deze maatregelen in te gaan.

  Aan de andere kant van de medaille bevindt zich de situatie dat u met lede ogen toekijkt hoe iemand in de buurt een overtreding begaat. De gemeente kan worden verzocht om hiertegen op te treden. Dit noemt men een verzoek tot handhaving.

  Advocaat omgevingsrecht vs jurist omgevingsrecht

  Wij zijn juristen gespecialiseerd in het omgevingsrecht. In de meeste situaties kunt u net zo bij een omgevingsrecht advocaat als een omgevingsrecht jurist terecht. Het voordeel van een omgevingsrecht jurist is dat het vaak een stuk voordeliger is en dat uw zaak net zo goed en snel behartigt wordt. Ervaring is hierin key. Heeft u recht op toevoeging? Dan brengen wij u in contact met onze partner. Zij zijn advocaten in gespecialiseerd in omgevingsrecht. Weet u nog niet of u een advocaat of jurist nodig heeft? Geen zorgen u kunt altijd bij ons terecht voor een gratis intake gesprek.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 - 20:00 uur
  Za & Zo: 12:00 - 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

   

   

  Vaste en heldere tarieven

  Bij Omnius Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Als eerste juridische dienstverlener in Nederland biedt Omnius juridische diensten van juristen voor vaste tarieven. Bij meer complexe zaken werken specialisten van Omnius Juristen met een vast en helder uurtarief. U heeft achteraf dus geen ongewenste verrassingen.

  }

  Kosteloze telefonische intake

  Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie.

  Juridische kansen en risico's

  Wij schatten vooraf de juridische risico’s en kansen in. U weet vooraf waar u aan begint.

  i

  Onderhandelen, contract opstellen, bezwaar opstellen

  We komen op voor jouw belangen en gaan voor een maximaal juridisch resultaat.

  Procederen of in beroep

  Alleen als het echt nodig is

  Hoe kunnen wij u helpen?

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za - zo:   12:00 – 16:00 uur

  Wij helpen u altijd, verzekerd of onverzekerd

  Op 14 mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat 'de vrije advocaat keuze rechtsbijstandverzekering' ook voor bemiddeling en buitengerechtelijke onderhandelingen geldt. De vrije keuze van rechtshulpverlener betekent dat u een jurist of advocaat naar keuze mag inschakelen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Voorheen gold deze vrije keuze alleen voor gerechtelijke of administratieve procedures, maar nu is bepaald dat ook in de onderhandelfase al aanspraak op de vrije advocaat keuze kan worden gemaakt. De keuze is aan u.

  Wij gaan graag het gesprek met uw verzekeraar aan over uw dekking en het inschakelen van een rechtshulpverlener naar keuze.

  Wij werken inmiddels al jaren samen met een flink aantal rechtsbijstandverzekeraars maar helpen uiteraard ook als je verzekering geen dekking biedt of als je helemaal niet verzekerd bent.

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

  Gratis intakegesprek

  Eén van onze juristen neemt binnen één werkdag contact met u op voor een gratis telefonisch intakegesprek.


   Ik ga akkoord met het privacy statement.

   • vaste en heldere tarieven
   • 7 dagen per week bereikbaar
   • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)
   • Wij werken landelijk