Contractenrecht

Bedrijven hebben bijna dagelijks te maken met contracten. Een contract (overeenkomst) is een afspraak tussen ten minste twee partijen. Over en weer ontstaan verbintenissen.
De ene partij levert bijvoorbeeld goederen, de andere betaalt voor de goederen. Het contractenrecht bevat tevens regels die bepalen wat er moet gebeuren indien één van de partijen de overeenkomst niet nakomt. Schadevergoeding, nakoming, wanprestatie en verzuim zijn termen die u tegenkomt binnen het contractenrecht.

Bij een contractrechtelijk probleem staat u nooit alleen; de juristen hebben alle benodigde kennis in huis om u optimaal van dienst te zijn.

 

 • Gespecialiseerd in Contractenrecht
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Gratis intakegesprek

088 - 629 00 39

Bel gratis met één van onze juristen.

06 - 25 33 65 76

Sla dit nummer op in uw contacten en stel uw vraag

Laat uw gegevens achter

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste jurist.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Commerciële contracten

  Een commercieel contract houdt in dat twee professionele, commerciële partijen een overeenkomst sluiten. Dit kan in het kader van samenwerking (samenwerkingsovereenkomst) of bij het aangaan van een franchiseconstructie (franchiseovereenkomst). Welke naam het contract heeft maakt niet uit; alle contracten worden op dezelfde manier uitgelegd en de naam heeft geen doorslaggevende betekenis voor de inhoud. Bij commerciële contracten bestaan echter wel grote belangen. Een jurist contractenrecht kan voor u een overeenkomst opstellen of beoordelen.

   Distributieovereenkomst

   De distributieovereenkomst is een commercieel contract dat wordt gebruikt door wederverkopers. De distributie van bepaalde goederen wordt door een fabrikant toevertrouwd aan een verkoper die de goederen verkoopt aan groothandels of consumenten. De verkoper krijgt door de overeenkomst het recht de goederen te verkopen. Prijsafspraken mogen geen deel uitmaken van de overeenkomst. Een jurist contractenrecht adviseert u graag!

    Agentuurovereenkomst

    Agentuur houdt in dat een handelsagent bemiddelt tussen een opdrachtgever en potentiële klanten. De handelsagent krijgt voor elk gesloten contract een vergoeding (provisie). In de agentuurovereenkomst worden de hoogte van de provisie, de duur van de overeenkomt en aspecten van goodwill geregeld. De juristen contractenrecht helpen u graag aan de juiste overeenkomst die past bij uw werkzaamheden en markt.

    Nakoming, wanprestatie en schadevergoeding

    In het beste geval komen alle partijen bij de overeenkomst hun verplichtingen na. Vaak is dit niet het geval en moet de niet-nakomende partij gewezen worden op hun verplichtingen. U kunt de nakoming van de overeenkomst eisen, of vervangende schadevergoeding indien nakoming onmogelijk is. Een jurist contractenrecht kan namens u de nakoming vorderen of schadevergoeding incasseren.

    Omnius Juristen

    Dr Hub van Doorneweg 167
    5026 RC Tilburg
    office@omniusjuristen.nl
    KvK 73373036

    Omnius

    Papendorpseweg 95
    3528 BJ Utrecht

    7 dagen per week bereikbaar:

    Ma – Vr:  08:00 – 20:00 uur
    Za & Zo: 12:00 – 16:00 uur

    Vaste en heldere tarieven

    Bij Omnius Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Als eerste juridische dienstverlener in Nederland biedt Omnius juridische diensten van juristen voor vaste tarieven. Bij meer complexe zaken werken specialisten van Omnius Juristen met een vast en helder uurtarief. U heeft achteraf dus geen ongewenste verrassingen.

    }

    Kosteloze telefonische intake

    Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie.

    Juridische kansen en risico's

    Wij schatten vooraf de juridische risico’s en kansen in. U weet vooraf waar u aan begint.

    i

    Onderhandelen, contract opstellen, bezwaar opstellen

    We komen op voor jouw belangen en gaan voor een maximaal juridisch resultaat.

    Procederen of in beroep

    Alleen als het echt nodig is

    Hoe kunnen wij u helpen?

    088 - 629 00 39

    Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

    06 - 25 33 65 76

    Voeg dit nummer toe aan uw contacten, open Whatsapp op uw telefoon en stel uw vraag. Voeg gemakkelijk eventuele foto’s en documenten toe.

    7 dagen per week bereikbaar

    Ma – Vr:  08:00 – 20:00 uur
    Za & Zo:   12:00 – 16:00 uur

    Wij helpen u altijd, verzekerd of onverzekerd

    Op 14 mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat 'de vrije advocaat keuze rechtsbijstandverzekering' ook voor bemiddeling en buitengerechtelijke onderhandelingen geldt. De vrije advocaat keuze betekent dat u een jurist of advocaat naar keuze mag inschakelen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Voorheen gold deze vrije keuze alleen voor gerechtelijke of administratieve procedures, maar nu is bepaald dat ook in de onderhandel fase al aanspraak op de vrije advocaat keuze kan worden gemaakt. De keuze is aan u.

    Wij gaan graag het gesprek met uw verzekeraar aan over uw dekking en het inschakelen van een rechtshulpverlener naar keuze.

    Wij werken inmiddels al jaren samen met een flink aantal rechtsbijstandverzekeraars maar helpen uiteraard ook als je verzekering geen dekking biedt of als je helemaal niet verzekerd bent.

    Omnius Juristen

    Dr Hub van Doorneweg 167
    5026 RC Tilburg
    office@omniusjuristen.nl
    KvK 73373036

    Omnius

    Papendorpseweg 95
    3528 BJ Utrecht

     

    Omnius Juristen

    Dr Hub van Doorneweg 167
    5026 RC Tilburg
    office@omniusjuristen.nl
    KvK 73373036

    Omnius

    Papendorpseweg 95
    3528 BJ Utrecht

    088 - 629 00 39

    Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

    06 - 25 33 65 76

    Voeg dit nummer toe aan uw contacten, open Whatsapp op uw telefoon en stel uw vraag. Voeg gemakkelijk eventuele foto's en documenten toe.

    7 dagen per week bereikbaar

    Ma - Vr:  08:00 – 20:00 uur
    Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

    Laat je gegevens achter

    Eén van onze juristen neemt contact met u op.


     Ik ga akkoord met het privacy statement.

     • vaste en heldere tarieven
     • 7 dagen per week bereikbaar
     • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)