Contractenrecht

Bedrijven hebben bijna dagelijks te maken met contracten. Een contract (overeenkomst) is een afspraak tussen ten minste twee partijen. Over en weer ontstaan verbintenissen.
De ene partij levert bijvoorbeeld goederen, de andere betaalt voor de goederen. Het contractenrecht bevat tevens regels die bepalen wat er moet gebeuren indien één van de partijen de overeenkomst niet nakomt. Schadevergoeding, nakoming, wanprestatie en verzuim zijn termen die u tegenkomt binnen het contractenrecht.

Bij een contractrechtelijk probleem staat u nooit alleen; de juristen hebben alle benodigde kennis in huis om u optimaal van dienst te zijn.

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intakegesprek. Hierin legt u uw situatie uit en wij kunnen u al voorzien van het eerste advies. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

 

 • Gespecialiseerd in Contractenrecht
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Gratis intakegesprek
 • Wij werken landelijk

088 - 629 00 39

Bel gratis met één van onze juristen.

06 - 59 98 94 96

Sla dit nummer op in uw contacten en stel uw vraag

Contractenrecht juristen

Commerciële contracten

Een commercieel contract houdt in dat twee professionele, commerciële partijen een overeenkomst sluiten. Dit kan in het kader van samenwerking (samenwerkingsovereenkomst) of bij het aangaan van een franchiseconstructie (franchiseovereenkomst). Welke naam het contract heeft maakt niet uit; alle contracten worden op dezelfde manier uitgelegd en de naam heeft geen doorslaggevende betekenis voor de inhoud. Bij commerciële contracten bestaan echter wel grote belangen. Een jurist contractenrecht kan voor u een overeenkomst opstellen of beoordelen.

Gratis intakegesprek

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos. Zo weet u snel waar u aan toe bent en hoe wij u kunnen helpen.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Distributieovereenkomst

  De distributieovereenkomst is een commercieel contract dat wordt gebruikt door wederverkopers. De distributie van bepaalde goederen wordt door een fabrikant toevertrouwd aan een verkoper die de goederen verkoopt aan groothandels of consumenten. De verkoper krijgt door de overeenkomst het recht de goederen te verkopen. Prijsafspraken mogen geen deel uitmaken van de overeenkomst. Een jurist contractenrecht adviseert u graag!

  Agentuurovereenkomst

  Agentuur houdt in dat een handelsagent bemiddelt tussen een opdrachtgever en potentiële klanten. De handelsagent krijgt voor elk gesloten contract een vergoeding (provisie). In de agentuurovereenkomst worden de hoogte van de provisie, de duur van de overeenkomt en aspecten van goodwill geregeld. De juristen contractenrecht helpen u graag aan de juiste overeenkomst die past bij uw werkzaamheden en markt.

  Nakoming, wanprestatie en schadevergoeding

  In het beste geval komen alle partijen bij de overeenkomst hun verplichtingen na. Vaak is dit niet het geval en moet de niet-nakomende partij gewezen worden op hun verplichtingen. U kunt de nakoming van de overeenkomst eisen, of vervangende schadevergoeding indien nakoming onmogelijk is. Een jurist contractenrecht kan namens u de nakoming vorderen of schadevergoeding incasseren.

  Contractenrecht advocaat vs contractenrecht jurist

  Wij zijn juristen gespecialiseerd in het contractenrecht. In de meeste situaties kunt u net zo goed bij een contractenrecht advocaat als een contractenrecht jurist terecht. Het voordeel van een contractenrecht jurist is dat het vaak een stuk voordeliger is en dat uw zaak net zo goed en snel behartigd wordt. Ervaring is hierin key. Heeft u recht op een toevoeging? Dan brengen wij u in contact met onze partner. Zij zijn advocaten gespecialiseerd in contractenrecht. Weet u nog niet of u een advocaat of jurist nodig heeft? Geen zorgen u kunt altijd bij ons terecht voor een gratis intake gesprek.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 - 20:00 uur
  Za & Zo: 12:00 - 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

   

   

  Vaste en heldere tarieven

  Bij Omnius Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Als eerste juridische dienstverlener in Nederland biedt Omnius juridische diensten van juristen voor vaste tarieven. Bij meer complexe zaken werken specialisten van Omnius Juristen met een vast en helder uurtarief. U heeft achteraf dus geen ongewenste verrassingen.

  }

  Kosteloze telefonische intake

  Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie.

  Juridische kansen en risico's

  Wij schatten vooraf de juridische risico’s en kansen in. U weet vooraf waar u aan begint.

  i

  Onderhandelen, contract opstellen, bezwaar opstellen

  We komen op voor jouw belangen en gaan voor een maximaal juridisch resultaat.

  Procederen of in beroep

  Alleen als het echt nodig is

  Hoe kunnen wij u helpen?

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za - zo:   12:00 – 16:00 uur

  Wij helpen u altijd, verzekerd of onverzekerd

  Op 14 mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat 'de vrije advocaat keuze rechtsbijstandverzekering' ook voor bemiddeling en buitengerechtelijke onderhandelingen geldt. De vrije keuze van rechtshulpverlener betekent dat u een jurist of advocaat naar keuze mag inschakelen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Voorheen gold deze vrije keuze alleen voor gerechtelijke of administratieve procedures, maar nu is bepaald dat ook in de onderhandelfase al aanspraak op de vrije advocaat keuze kan worden gemaakt. De keuze is aan u.

  Wij gaan graag het gesprek met uw verzekeraar aan over uw dekking en het inschakelen van een rechtshulpverlener naar keuze.

  Wij werken inmiddels al jaren samen met een flink aantal rechtsbijstandverzekeraars maar helpen uiteraard ook als je verzekering geen dekking biedt of als je helemaal niet verzekerd bent.

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

  Gratis intakegesprek

  Eén van onze juristen neemt binnen één werkdag contact met u op voor een gratis telefonisch intakegesprek.


   Ik ga akkoord met het privacy statement.

   • vaste en heldere tarieven
   • 7 dagen per week bereikbaar
   • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)
   • Wij werken landelijk