Bestuursrecht

Het bestuursrecht draait om de verhouding tussen burgers en de overheid. Vroeg of laat krijgt u te maken met een bestuursrechtelijk aspect. Hierbij kunt u denken aan de aanvraag van een vergunning of de vraag of u volgens het geldende bestemmingsplan mag bouwen. Ook sommige verkeersboetes of fiscale zaken vallen onder het bestuursrecht. Bij een bestuursrechtelijk probleem staat u nooit alleen; een jurist bestuursrecht heeft alle benodigde kennis in huis om u optimaal van dienst te zijn.

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intakegesprek. Hierin legt u uw situatie uit en wij kunnen u al voorzien van het eerste advies. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

 

 • Gespecialiseerd in Bestuursrecht
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Gratis intakegesprek
 • Wij werken landelijk

088 - 629 00 39

Bel gratis met één van onze juristen.

06 - 59 98 94 96

Sla dit nummer op in uw contacten en stel uw vraag

Bestuursrecht juristen

Jurist bezwaar en beroep

Tegen een besluit van de overheid kunt u uw bezwaren kenbaar maken middels een bezwaarschrift. Dit kan echter alleen als u belanghebbende bent bij het genomen besluit; uw belang moet een eigen, objectief, actueel en persoonlijk belang zijn. Hiervan is bijvoorbeeld sprake wanneer uw aanvraag voor een vergunning is afgewezen. U kunt dan een bezwaarschrift indienen. Wanneer het bezwaarschrift tevergeefs is ingediend kunt u de rechter vragen het besluit van het bestuursorgaan te toetsen. Een jurist bestuursrecht kan u in alle gevallen en zaken bijstaan om de juiste juridische argumenten te vinden en aan te voeren.

Gratis intakegesprek

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos. Zo weet u snel waar u aan toe bent en hoe wij u kunnen helpen.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Jurist vergunningen

  Voor veel handelingen en activiteiten heeft u als bedrijf een vergunning nodig. Voor bouwen, kappen of het in gebruik hebben van een bepaalde installatie heeft u een vergunning nodig. Welke vergunning u nodig heeft vindt u in de specifieke wetten. Een jurist bestuursrecht kan u adviseren hoe u het beste een vergunning aanvraagt en kan ook namens u bezwaar of beroep instellen bij een afwijzend besluit op uw aanvraag voor een vergunning.

  Jurist ruimtelijk bestuursrecht

  Het ruimtelijk bestuursrecht reguleert de toekenning van een bestemming aan grond en opstal. Op die manier kan de overheid het gebruik van de ruimte beheren. Dit zorgt voor een duurzame ontwikkeling van een bepaald gebied. Centraal staat het bestemmingsplan. In dit plan wordt bepaald welke gebouwen of inrichtingen op een bepaald stuk grond mogen worden opgericht. Een jurist bestuursrecht kan u helpen bij de uitleg van het bestemmingsplan of een ontheffing voor u aanvragen.

  Diensten bestuursrecht

  Opstellen verzoek tot handhaving

  Hebben uw buren een bouwwerk opgericht zonder bouwvergunning (omgevingsvergunning)? Bent u getuige van een illegale afvallozing? Of wilt u dat de gemeente optreedt tegen bepaalde overtredingen? U kunt als belanghebbende een verzoek tot handhaving instellen bij het bevoegde gezag. Dit houdt in dat u het bestuursorgaan vraagt op te treden de wet te handhaven. Dit kunt u doen via een verzoek tot handhaving. Een jurist bestuursrecht helpt u een goed verzoek op te stellen en in te dienen.

  Bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek tot handhaving

  Een verzoek tot handhaving behoort tot het bestuursrecht. Via het verzoek kunt u bijv. de gemeente vragen op te treden tegen bepaalde overtredingen van de wet. Het verzoek kan om verschillende redenen worden afgewezen (ongegrond verklaard). Een jurist bestuursrecht kan dan namens u bezwaarschrift tegen de ongegrondverklaring opstellen. U maakt dan bezwaar tegen het eerste besluit van het bestuursorgaan.

  Instellen beroep rechtbank (advies)

  Beroep is een rechtsmiddel dat u kunt gebruiken als het niet eens bent met de uitspraak van het betreffende bestuursorgaan. U kunt het niet eens zijn met het hele besluit, of slechts omtrent delen. Voordat u beroep aantekent, heeft u een goed advies nodig van een specialist. Beroepsprocedures kunnen lang duren en kosten ook geld. Laat u daarom te allen tijde vooraf informeren door een jurist van Omnius wanneer u het niet eens bent met de uitspraak en u beroep overweegt. U krijgt van de specialist een concreet advies of beroep zinvol is.

  Bestuursrecht advocaat vs bestuursrecht jurist

  Wij zijn juristen gespecialiseerd in het bestuursrecht. In de meeste situaties kunt u net zo goed bij een bestuursrecht advocaat als een bestuursrecht jurist terecht. Het voordeel van een bestuursrecht jurist is dat het vaak een stuk voordeliger is en dat uw zaak net zo goed en snel behartigd wordt. Ervaring is hierin key. Heeft u recht op een toevoeging? Dan brengen wij u in contact met onze partner. Zij zijn advocaten gespecialiseerd in bestuursrecht. Weet u nog niet of u een advocaat of jurist nodig heeft? Geen zorgen u kunt altijd bij ons terecht voor een gratis intake gesprek.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 - 20:00 uur
  Za & Zo: 12:00 - 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

   

   

  Vaste en heldere tarieven

  Bij Omnius Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Als eerste juridische dienstverlener in Nederland biedt Omnius juridische diensten van juristen voor vaste tarieven. Bij meer complexe zaken werken specialisten van Omnius Juristen met een vast en helder uurtarief. U heeft achteraf dus geen ongewenste verrassingen.

  }

  Kosteloze telefonische intake

  Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie.

  Juridische kansen en risico's

  Wij schatten vooraf de juridische risico’s en kansen in. U weet vooraf waar u aan begint.

  i

  Onderhandelen, contract opstellen, bezwaar opstellen

  We komen op voor jouw belangen en gaan voor een maximaal juridisch resultaat.

  Procederen of in beroep

  Alleen als het echt nodig is

  Hoe kunnen wij u helpen?

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za - zo:   12:00 – 16:00 uur

  Wij helpen u altijd, verzekerd of onverzekerd

  Op 14 mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat 'de vrije advocaat keuze rechtsbijstandverzekering' ook voor bemiddeling en buitengerechtelijke onderhandelingen geldt. De vrije keuze van rechtshulpverlener betekent dat u een jurist of advocaat naar keuze mag inschakelen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Voorheen gold deze vrije keuze alleen voor gerechtelijke of administratieve procedures, maar nu is bepaald dat ook in de onderhandelfase al aanspraak op de vrije advocaat keuze kan worden gemaakt. De keuze is aan u.

  Wij gaan graag het gesprek met uw verzekeraar aan over uw dekking en het inschakelen van een rechtshulpverlener naar keuze.

  Wij werken inmiddels al jaren samen met een flink aantal rechtsbijstandverzekeraars maar helpen uiteraard ook als je verzekering geen dekking biedt of als je helemaal niet verzekerd bent.

  088 - 629 00 39

  Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

  7 dagen per week bereikbaar

  Ma - Vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

  Omnius Juristen BV

  Wij werken door heel Nederland.

  088 - 629 00 39
  office@omniusjuristen.nl

  Dr Hub van Doorneweg 167
  5026 RC Tilburg

  KvK 73373036

  Gratis intakegesprek

  Eén van onze juristen neemt binnen één werkdag contact met u op voor een gratis telefonisch intakegesprek.


   Ik ga akkoord met het privacy statement.

   • vaste en heldere tarieven
   • 7 dagen per week bereikbaar
   • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)
   • Wij werken landelijk