Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt de verhoudingen tussen werknemer en werkgever. De wetgeving voorziet in regels voor iedere werknemer of werkgever, zoals onder andere hoe een arbeidsovereenkomst tot stand komt, de maximale lengte van een proeftijd, de rechten en plichten van werknemers en werkgevers, de loonbetalingsplicht tijdens ziekte, Re-integratie, en de verschillende vormen van ontslag.

 

 • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Gratis intakegesprek

088 - 629 00 39

Bel gratis met één van onze juristen.

06 - 25 33 65 76

Sla dit nummer op in uw contacten en stel uw vraag

Laat uw gegevens achter

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste jurist.


Ik ga akkoord met het privacy statement.

Een groot deel van deze wetgeving is dwingend van aard – dit houdt in dat niet afgeweken mag worden van de wet – en biedt daarmee bescherming aan de werknemer. Het reduceert deels het machtsverschil tussen de ‘grote’ werkgever en de werknemer. Desalniettemin ontstaan vaak conflicten tussen werknemers en werkgevers om ontslag, loon of de voorwaarden in de arbeidsovereenkomst. Een jurist staat werknemers bij in arbeidsgeschillen en adviseert bij (dreigend) ontslag, reorganisatie, ziekte of re-integratie.

Arbeidsovereenkomst (advies)

Heeft u vragen over een aangeboden arbeidsovereenkomst? Of wilt u uw arbeidsovereenkomst laten beoordelen door een specialist? Een goede arbeidsovereenkomst is van groot belang. Raadpleeg een Omnius jurist wanneer u vragen heeft over een arbeidsovereenkomst of wanneer u uw arbeidsovereenkomst wilt laten beoordelen door een jurist arbeidsrecht.

  Concurrentiebeding

  Het concurrentiebeding houdt in dat u als werknemer na uw vertrek bij uw werkgever niet als werknemer bij een andere werkgever (vaak concurrent) dezelfde functie mag uitoefenen. Het beding houdt ook in dat u niet als zelfstandige vergelijkbare werkzaamheden mag verrichten. U voorkomt dit soort problemen door een goed advies van een jurist.

   Loonvordering

   Heeft u loon tegoed van uw (ex-)werkgever? Betaalt uw werkgever uw loon maar niet? U kunt in financiële problemen komen wanneer uw werkgever uw loon niet betaalt, terwijl u daar wel recht op heeft. Om financiële problemen te voorkomen kunt u het beste zo snel mogelijk een jurist arbeidsrecht inschakelen wanneer uw werkgever weigert uw salaris te betalen.

   Verweerschrift UWV

   Dreigt u ontslagen te worden door uw werkgever? Is er een ontslagaanvraag aanhangig bij het UWV WERKbedrijf? Of wilt u een (dreigend) ontslag aanvechten? De ontslagprocedure loopt in het algemeen via het UWV. Uw werkgever moet een aanvraag doen om u te mogen ontslaan. Een jurist arbeidsrecht kan u helpen de juiste redenen en gronden aan te voeren om het ontslag aan te vechten.

   Beëindigingsovereenkomst (advies)

   Heeft u een beëindigingsovereenkomst aangeboden gekregen? Wilt u met wederzijdse goedvinden de arbeidsovereenkomst beëindigen? Of wilt u een beëindigingsovereenkomst laten beoordelen door een specialist? Voor beantwoording van deze vragen bent u bij de specialisten aangesloten bij Omnius aan het juiste adres.

   Transitievergoeding / Gouden handdruk (advies)

    Een transitievergoeding wordt meestal toegekend indien de werknemer is ontslagen of wanneer het ontslag in de risicosfeer van de werkgever ligt. Mede door de mogelijkheid van toekenning van een transitievergoeding doet u er goed aan een ontslagspecialist in te schakelen. Een Omnius jurist is zo’n specialist en zorgt ervoor dat u niet afgescheept wordt met een te lage transitievergoeding.

   Naleving cao

   Als uw werkgever zich niet houdt aan deze arbeidsvoorwaarden kunt u juridische actie ondernemen tegen uw werkgever. Dit kan ook wanneer u niet meer werkzaam bent voor die werkgever. Zo kunt u bijvoorbeeld tot vijf jaar terug loon opeisen als u te weinig betaald heeft gekregen. De arbeidsrecht specialisten staan u bij!

   7 dagen per week bereikbaar:

   Ma – Vr:  08:00 – 20:00 uur
   Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

   Vaste en heldere tarieven

   Bij Omnius Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Als eerste juridische dienstverlener in Nederland biedt Omnius juridische diensten van juristen voor vaste tarieven. Bij meer complexe zaken werken specialisten van Omnius Juristen met een vast en helder uurtarief. U heeft achteraf dus geen ongewenste verrassingen.

   }

   Kosteloze telefonische intake

   Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie.

   Juridische kansen en risico's

   Wij schatten vooraf de juridische risico’s en kansen in. U weet vooraf waar u aan begint.

   i

   Onderhandelen, contract opstellen, bezwaar opstellen

   We komen op voor jouw belangen en gaan voor een maximaal juridisch resultaat.

   Procederen of in beroep

   Alleen als het echt nodig is

   Hoe kunnen wij u helpen?

   088 - 629 00 39

   Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

   06 - 25 33 65 76

   Voeg dit nummer toe aan uw contacten, open Whatsapp op uw telefoon en stel uw vraag. Voeg gemakkelijk eventuele foto’s en documenten toe.

   7 dagen per week bereikbaar

   Ma – Vr:  08:00 – 20:00 uur
   Za & Zo:   12:00 – 16:00 uur

   Wij helpen u altijd, verzekerd of onverzekerd

   Op 14 mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat 'de vrije advocaat keuze rechtsbijstandverzekering' ook voor bemiddeling en buitengerechtelijke onderhandelingen geldt. De vrije advocaat keuze betekent dat u een jurist of advocaat naar keuze mag inschakelen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Voorheen gold deze vrije keuze alleen voor gerechtelijke of administratieve procedures, maar nu is bepaald dat ook in de onderhandelfase al aanspraak op de vrije advocaat keuze kan worden gemaakt.

   Dit betekent dat u ons mag inschakelen en wij u op kosten van uw rechtsbijstandverzekeraar kunnen bijstaan!

   Heeft u een juridische kwestie én een rechtsbijstandsverzekering? Wij kijken graag met u mee of wij u kunnen helpen op kosten van uw verzekeraar.

   Wij werken samen met alle verzekeraars maar helpen je uiteraard ook als je verzekering geen dekking biedt of als je helemaal niet verzekerd bent.

   Omnius Juristen

   • vaste en heldere tarieven
   • 7 dagen per week bereikbaar
   • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)

   088 - 629 00 39

   Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

   06 - 25 33 65 76

   Voeg dit nummer toe aan uw contacten, open Whatsapp op uw telefoon en stel uw vraag. Voeg gemakkelijk eventuele foto's en documenten toe.

   7 dagen per week bereikbaar

   Ma - Vr:  08:00 – 20:00 uur
   Za & Zo:   12:00 – 16:00 uur

   Laat je gegevens achter

   Eén van onze juristen neemt contact met u op.


   Ik ga akkoord met het privacy statement.