Arbeidsrecht

Omnius Juristen is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Door onze ruime ervaring in het arbeidsrecht kunnen we u goed en snel helpen.  Wij zijn er voor zowel werknemer als werkgever.

Heeft u te maken met ontslag, een arbeidsconflict of wilt u hulp met het checken of onderhandelen van een vaststellingsovereenkomst? Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intakegesprek. Hierin legt u uw situatie uit en wij kunnen u al voorzien van het eerste advies. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

 

 • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Gratis intakegesprek
 • Wij werken landelijk

088 - 629 00 39

Bel gratis met één van onze juristen.

06 - 59 98 94 96

Sla dit nummer op in uw contacten en stel uw vraag

Specialisten in Arbeidsrecht

Wij zijn juristen gepecialiseerd in het arbeidsrecht. Door onze ruime ervaring kunnen we snel een inschatting maken wat uw kansen zijn en hoe u het beste geholpen bent.

Wij bieden u altijd een gratis telefonisch intake gesprek. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Wij kunnen u helpen bij onder andere de volgende onderwerpen;

 • Ontslag laten checken
 • Ontslag aanvechten
 • Ontslag op staande voet checken
 • Ontslag op staande voet aanvechten
 • Vaststellingsovereenkomst checken
 • Maximale transitievergoeding onderhandelen
 • Niet eens met concurrentiebeding
Gratis intakegesprek

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos. Zo weet u snel waar u aan toe bent en hoe wij u kunnen helpen.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Arbeidsrecht

  Het arbeidsrecht regelt de verhoudingen tussen werknemer en werkgever. De wetgeving voorziet in regels voor iedere werknemer of werkgever, zoals onder andere hoe een arbeidsovereenkomst tot stand komt, de maximale lengte van een proeftijd, de rechten en plichten van werknemers en werkgevers, de loonbetalingsplicht tijdens ziekte, Re-integratie, en de verschillende vormen van ontslag.

  Arbeidsrecht juristen

  Een groot deel van deze wetgeving is dwingend van aard – dit houdt in dat niet afgeweken mag worden van de wet – en biedt daarmee bescherming aan de werknemer. Het reduceert deels het machtsverschil tussen de ‘grote’ werkgever en de werknemer. Desalniettemin ontstaan vaak conflicten tussen werknemers en werkgevers om ontslag, loon of de voorwaarden in de arbeidsovereenkomst. Een jurist staat werknemers bij in arbeidsgeschillen en adviseert bij (dreigend) ontslag, reorganisatie, ziekte of re-integratie.

  Arbeidsovereenkomst (advies)

  Heeft u vragen over een aangeboden arbeidsovereenkomst? Of wilt u uw arbeidsovereenkomst laten beoordelen door een specialist? Een goede arbeidsovereenkomst is van groot belang. Raadpleeg een Omnius jurist wanneer u vragen heeft over een arbeidsovereenkomst of wanneer u uw arbeidsovereenkomst wilt laten beoordelen door een jurist arbeidsrecht.

   Ontslag op staande voet

   Als er sprake is van een dringende reden waardoor de arbeidsovereenkomst niet langer kan voortduren, dan kan een werkgever overgaan tot ontslag op staande voet. Hierdoor eindigt de arbeidsovereenkomst per direct.

   Dit kan bijvoorbeeld bij diefstal, fraude of werkweigering. Een nadeel voor u als werknemer is dat u geen aanspraak kunt maken op een WW-uitkering en dat de werkgever geen transitievergoeding hoeft te betalen. De werkgever moet strenge wettelijke vereisten naleven en zijn standpunt goed bewijzen. Daarom is een ontslag op staande voet in veel gevallen met succes aan te vechten bij de kantonrechter. Hiervoor is wel goede juridische hulp nodig. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Een van onze arbeidsrecht juristen helpt u vraag verder.

   Vaststellingsovereenkomst

   Af en toe zijn de werknemer en werkgever het eens over de uitdiensttreding. Er is dan sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden. Er wordt in dit geval een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Hierin staan de voorwaarden van uitdiensttreding. Het is in alle gevallen goed om deze te laten controleren door een jurist. Dit om er bijvoorbeeld zeker van te zijn dat u aanspraak kunt maken op een WW-uitkering en dat u wel een optimale transitievergoeding uitbetaald krijgt. Ook als u eigenlijk liever zelf uit dienst wil treden, kan een jurist de onderhandeling met de werkgever aangaan. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees meer.

   Loonvordering

   Heeft u loon tegoed van uw (ex-)werkgever? Betaalt uw werkgever uw loon maar niet? U kunt in financiële problemen komen wanneer uw werkgever uw loon niet betaalt, terwijl u daar wel recht op heeft. Om financiële problemen te voorkomen kunt u het beste zo snel mogelijk een jurist arbeidsrecht inschakelen wanneer uw werkgever weigert uw salaris te betalen.

   Beëindigingsovereenkomst (advies)

   Heeft u een beëindigingsovereenkomst aangeboden gekregen? Wilt u met wederzijdse goedvinden de arbeidsovereenkomst beëindigen? Of wilt u een beëindigingsovereenkomst laten beoordelen door een specialist? Voor beantwoording van deze vragen bent u bij de specialisten aangesloten bij Omnius aan het juiste adres.

   Transitievergoeding / Gouden handdruk (advies)

    Een transitievergoeding wordt meestal toegekend indien de werknemer is ontslagen of wanneer het ontslag in de risicosfeer van de werkgever ligt. Mede door de mogelijkheid van toekenning van een transitievergoeding doet u er goed aan een ontslagspecialist in te schakelen. Een Omnius jurist is zo’n specialist en zorgt ervoor dat u niet afgescheept wordt met een te lage transitievergoeding.

   Concurrentiebeding

   Het concurrentiebeding houdt in dat u als werknemer na uw vertrek bij uw werkgever niet als werknemer bij een andere werkgever (vaak concurrent) dezelfde functie mag uitoefenen. Het beding houdt ook in dat u niet als zelfstandige vergelijkbare werkzaamheden mag verrichten. U voorkomt dit soort problemen door een goed advies van een jurist.

   Verweerschrift UWV

   Dreigt u ontslagen te worden door uw werkgever? Is er een ontslagaanvraag aanhangig bij het UWV WERKbedrijf? Of wilt u een (dreigend) ontslag aanvechten? De ontslagprocedure loopt in het algemeen via het UWV. Uw werkgever moet een aanvraag doen om u te mogen ontslaan. Een jurist arbeidsrecht kan u helpen de juiste redenen en gronden aan te voeren om het ontslag aan te vechten.

   Naleving cao

   Als uw werkgever zich niet houdt aan deze arbeidsvoorwaarden kunt u juridische actie ondernemen tegen uw werkgever. Dit kan ook wanneer u niet meer werkzaam bent voor die werkgever. Zo kunt u bijvoorbeeld tot vijf jaar terug loon opeisen als u te weinig betaald heeft gekregen. De arbeidsrecht specialisten staan u bij!

   Arbeidsrecht advocaat vs arbeidsrecht jurist

   Wij zijn juristen gespecialiseerd in het arbeidsrecht. In de meeste situaties kunt u net zo goed bij een arbeidsrecht advocaat als een arbeidsrecht jurist terecht. Het voordeel van een arbeidsrecht jurist is dat het vaak een stuk voordeliger is en dat uw zaak net zo goed en snel behartigd wordt. Ervaring is hierin key. Heeft u recht op een toevoeging? Dan brengen wij u in contact met onze partner. Zij zijn advocaten gespecialiseerd in arbeidsrecht. Weet u nog niet of u een advocaat of jurist nodig heeft? Geen zorgen u kunt altijd bij ons terecht voor een gratis intake gesprek.

   7 dagen per week bereikbaar

   Ma - Vr:  08:00 - 20:00 uur
   Za & Zo: 12:00 - 16:00 uur

   Omnius Juristen BV

   Wij werken door heel Nederland.

   088 - 629 00 39
   office@omniusjuristen.nl

   Dr Hub van Doorneweg 167
   5026 RC Tilburg

   KvK 73373036

    

    

   Vaste en heldere tarieven

   Bij Omnius Juristen weet u altijd waar u aan toe bent. Als eerste juridische dienstverlener in Nederland biedt Omnius juridische diensten van juristen voor vaste tarieven. Bij meer complexe zaken werken specialisten van Omnius Juristen met een vast en helder uurtarief. U heeft achteraf dus geen ongewenste verrassingen.

   }

   Kosteloze telefonische intake

   Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie.

   Juridische kansen en risico's

   Wij schatten vooraf de juridische risico’s en kansen in. U weet vooraf waar u aan begint.

   i

   Onderhandelen, contract opstellen, bezwaar opstellen

   We komen op voor jouw belangen en gaan voor een maximaal juridisch resultaat.

   Procederen of in beroep

   Alleen als het echt nodig is

   Hoe kunnen wij u helpen?

   088 - 629 00 39

   Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

   7 dagen per week bereikbaar

   Ma - vr:  08:00 – 20:00 uur
   Za - zo:   12:00 – 16:00 uur

   Wij helpen u altijd, verzekerd of onverzekerd

   Op 14 mei 2020 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat 'de vrije advocaat keuze rechtsbijstandverzekering' ook voor bemiddeling en buitengerechtelijke onderhandelingen geldt. De vrije keuze van rechtshulpverlener betekent dat u een jurist of advocaat naar keuze mag inschakelen als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Voorheen gold deze vrije keuze alleen voor gerechtelijke of administratieve procedures, maar nu is bepaald dat ook in de onderhandelfase al aanspraak op de vrije advocaat keuze kan worden gemaakt. De keuze is aan u.

   Wij gaan graag het gesprek met uw verzekeraar aan over uw dekking en het inschakelen van een rechtshulpverlener naar keuze.

   Wij werken inmiddels al jaren samen met een flink aantal rechtsbijstandverzekeraars maar helpen uiteraard ook als je verzekering geen dekking biedt of als je helemaal niet verzekerd bent.

   088 - 629 00 39

   Bel gratis met een jurist van de Omnius Intakebalie voor een eerstelijns advies en een inschatting van de slagingskans en eventuele kosten.

   7 dagen per week bereikbaar

   Ma - Vr:  08:00 – 20:00 uur
   Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

   Omnius Juristen BV

   Wij werken door heel Nederland.

   088 - 629 00 39
   office@omniusjuristen.nl

   Dr Hub van Doorneweg 167
   5026 RC Tilburg

   KvK 73373036

   Gratis intakegesprek

   Eén van onze juristen neemt binnen één werkdag contact met u op voor een gratis telefonisch intakegesprek.


    Ik ga akkoord met het privacy statement.

    • vaste en heldere tarieven
    • 7 dagen per week bereikbaar
    • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)
    • Wij werken landelijk