Jurist vastgoedrecht

Jurist vastgoedrecht

 

Het aankopen van onroerend goed is voor de meeste mensen geen routine. De aankoop van een woning is een grote aangelegenheid, waarbij grote (financiële) belangen spelen. Veel risico’s kunt u in een goede overeenkomst uitsluiten. Een jurist vastgoedrecht van Omnius Juristen kan u bijstaan in alle onroerend goedzaken.

Koopovereenkomst vastgoed

Als u voornemens bent een woning aan te kopen, kunt u een bod doen op de woning die u wilt kopen. Wanneer dit bod wordt aanvaard, moet er een voorlopige koopovereenkomst worden opgesteld. In de koopovereenkomst maakt u afspraken omtrent de koop, zoals de koopprijs en de overdrachtsdatum. Een jurist vastgoedrecht van Omnius Juristen kan u adviseren wat er in de overeenkomst moet staan of een bestaande overeenkomst beoordelen. Ook kan de jurist u voorzien van een koopovereenkomst op maat.

Erfpacht en canonwijziging

Erfpacht is een juridische constructie die gemeenten vaak gebruiken om grond uit te geven. De eigendom blijft bij de gemeente en zij behouden in grote mate de zeggenschap over de grond. Een woningeigenaar betaalt in ruil voor de grond een bepaald geldbedrag: de canon. Deze canon kan periodiek worden gewijzigd.

Verborgen gebreken

Een verborgen gebrek is een gebrek dat u pas constateert na de overdracht van de woning. Bij verborgen gebreken komt u vaak te staan voor bewijsproblemen. U moet namelijk aantonen dat het gebrek reeds bij of voor de overdracht bestond. Een in het vastgoedrecht gespecialiseerde jurist kan u daarbij van dienst zijn.

De rol van Omnius

Een jurist vastgoedrecht biedt u de nodige juridische ondersteuning en adviseert over alle aspecten van het onroerend goedrecht. Samen met u bepaalt de jurist vastgoedrecht de juiste aanpak en zoekt de best mogelijke oplossing voor uw juridische vraagstuk. Voor de beoordeling van een verborgen gebrek of canonwijziging of voor het opstellen van een koopovereenkomst bent u bij Omnius aan het juiste adres. Bemiddelen, procederen, onderhandelen of het opstellen van documenten; een jurist regelt het!

Doe nu de Document Check

Heeft u een koopovereenkomst, hypotheekakte, ingebrekestelling, sommatie, dagvaarding, vonnis of brief van de advocaat of jurist van de wederpartij ontvangen? Wenst u advies van een jurist vastgoedrecht over de te nemen stappen? Verstuur uw document naar Omnius en laat u door een jurist adviseren. Snel weten waar u aan toe bent? Verstuur uw document hier.

De specialisten


Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 – 629 00 39
of stel uw vraag via de website.