Wij krijgen onze vergunning niet rond. Wat kunnen we doen?

De aanvraag voor een vergunning moet voldoen aan vele wettelijke (milieu)eisen. Als uw aanvraag daar niet aan voldoet is het mogelijk dat uw aanvraag wordt afgewezen. Ook is het mogelijk dat buren of milieuactivisten uw aanvraag dwarsbomen. Gelukkig voor u kunt u tegen een afwijzing van een aanvraag voor een vergunning bezwaar en beroep indienen. Ook is het zo dat de relevante wet- en regelgeving voor uitleg en interpretatie vatbaar is.

Bij een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen kunt u denken aan een aanvraag die niet voldoet aan bestemmingsplannen, welstandseisen, bouwverordeningen en bouwvoorschriften. Als u de vergunning niet krijgt, kunt u het besluit aanvechten.

Grofweg drie procedures zijn mogelijk om alsnog de gewenste vergunning te krijgen:

  1. Indiening bezwaarschrift. Op basis van uw bezwaren moet het bestuursorgaan een nieuwe beslissing nemen.
  2. In beroep bij de bestuursrechter. De bestuursrechter kijkt of het bestuursorgaan tot de beslissing mocht komen die zij heeft genomen.
  3. Hoger beroep. Als de uitspraak van de rechter u niet bevalt kunt u in veel gevallen ook in hoger beroep. Een hogere rechter kijkt nogmaals naar uw zaak en kan de uitspraak van de lagere rechter vernietigen of bevestigen.

In welk stadium u zich ook bevindt, een jurist kan u altijd van dienst zijn. De bij het Omnius Juristennetwerk aangesloten specialisten bestuursrecht zullen er alles aan doen om u toch die vergunning te bezorgen.

 

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 - 629 00 39 (3 cpm)
of stel uw vraag via de website.

« Terug | In categorie: Bestuursrecht, Bestuursrecht (particulier)