Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud aan mijn huurwoning?

In beginsel geldt dat de verhuurder verantwoordelijk is voor grote reparaties en groot onderhoud. De huurder is zelf verantwoordelijk voor kleine reparaties. Een kleine reparatie gaat het erom dat de huurder eenvoudig bij het te repareren gedeelte kan komen en weinig kosten oplevert. Bij groot onderhoud geldt voorts dat de huurder mee moet werken. Dit houdt in dat de verhuurder toegang tot de woning krijgt.

Wanneer de verhuurder niet zijn verplichtingen nakomt, leidt uw huurgenot daar onder. Allereerst dient u zelf contact op te nemen met de verhuurder om kenbaar te maken dat het nodige onderhoud niet wordt gepleegd. Daarnaast kunt u kiezen uit een aantal opties: een klacht indienen bij de gemeente (indien sociale huurwoning), een procedure bij de rechter starten, zelf het onderhoud uitvoeren op kosten van de verhuurder of de betaling van de huur opschorten of verlagen via de huurcommissie.

Een jurist huurrecht kan u vertellen welke optie voor u geschikt is. Daarnaast kan een jurist huurrecht een procedure bij de rechter aanhangig maken indien de verhuurder zijn verplichtingen niet nakomt. In alle gevallen zal de jurist uw belangen optimaal behartigen.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 - 629 00 39 (3 cpm)
of stel uw vraag via de website.

« Terug | In categorie: Huurrecht