Wat zijn algemene voorwaarden en hoe belangrijk zijn ze?

Wilt u algemene voorwaarden laten opstellen? Wilt u de vernietigbaarheid van de algemene voorwaarden van de wederpartij inroepen? Of wilt u een set algemene voorwaarden laten checken op juridische juistheid? Bij de aangesloten juristen contractrecht  van Omnius Juristen bent u aan het juiste adres wanneer het gaat om algemene voorwaarden. Wij kunnen u adviseren omtrent algemene voorwaarden of algemene voorwaarden voor u opstellen conform uw werkzaamheden en wensen.

Algemene voorwaarden en overeenkomst
Algemene voorwaarden (ook wel genaamd: kleine lettertjes), maken deel uit van een overeenkomst. In de overeenkomst moet worden verwezen naar de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden. Daarnaast moeten algemene voorwaarden altijd ter hand worden gesteld door de gebruiker aan de wederpartij. In de algemene voorwaarden vindt u onder meer afspraken omtrent: levering, betaling, bevoegde rechtbank, toepasselijk recht, garanties en exoneratieclausules (uitsluiting van de aansprakelijkheid).

De wet stelt een aantal voorwaarden voor geldige algemene voorwaarden. Een deel is dwingend recht (afwijken is niet mogelijk). Daarnaast gelden ten aanzien van consumenten strikte vereisten met betrekking tot aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld het algeheel uitsluiten van enige aansprakelijkheid is niet toegestaan.

Jurist algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden komen veel voor. Goede algemene voorwaarden zijn schaars. Het gevolg van slechte algemene voorwaarden kan zijn dat ze door de wederpartij kunnen worden vernietigd. De algemene voorwaarden hebben dan geen werking. U doet er daarom goed aan algemene voorwaarden op te laten stellen door een specialist.

Raadpleeg een jurist contractrecht aangesloten bij Omnius Juristen voor vragen over algemene voorwaarden.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 - 629 00 39 (3 cpm)
of stel uw vraag via de website.

« Terug | In categorie: Contractenrecht