Wanneer kan ik worden ontslagen?

De wetgever heeft bepaald dat een werknemer alleen kan worden ontslagen indien daar een goede reden voor bestaat. De werkgever heeft een ontslagvergunning nodig om een werknemer te ontslaan. Daarnaast mag een werknemer per direct worden ontslagen vanwege een dringende reden. Dit is het ontslag op staande voet. Redenen voor ontslag op staande voet zijn onder andere: diefstal, geweld, werkweigering of drugs- of alcoholgebruik.

Naast het bestaan van een goede reden voor ontslag, is het ook van belang dat geen van de ontslagverboden van toepassing is. Een ontslagverbod houdt in dat een werknemer niet mag worden ontslagen indien hij of zij bijvoorbeeld ziek is en daarom wordt ontslagen.

Het ontslag moet voorts onderscheiden worden van het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst. Bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst van bijv. één jaar is geen sprake van ontslag indien het contract niet verlengd wordt.

Een jurist arbeidsrecht en ontslag kan uw ontslag aanvechten indien u meent dat u niet terecht bent ontslagen. Een jurist kan wedertewerkstelling of een transitievergoeding vorderen van de werkgever. Alle aangesloten juristen arbeidsrecht hebben jarenlange ervaring met ontslagzaken en kunnen u daarom voorzien van het beste advies.

 

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 - 629 00 39 (3 cpm)
of stel uw vraag via de website.

« Terug | In categorie: Arbeidsrecht (werknemer)