Kan ik de huur opzeggen vanwege dringend eigen gebruik?

Wilt u de huur van een pand beëindigen vanwege dringend eigen gebruik? Heeft u of uw familie een verhuurd pand nodig voor eigen gebruik? Of wilt u een pand renoveren waardoor de huurder (tijdelijk) weg moet? De huur dient in deze gevallen opgezegd te worden door de verhuurder. Dit is mogelijk via de opzegging vanwege dringend eigen gebruik. Raadpleeg een jurist wanneer u als verhuurder de huur op wilt zeggen vanwege dringend eigen gebruik.

Opzegging huurovereenkomst
De opzegging van een huurovereenkomst is gekoppeld aan allerlei formaliteiten. In Nederland genieten huurders veel bescherming (huurbescherming). Het is dan ook niet snel mogelijk de huur op te zeggen. Er dient altijd een grond aanwezig te zijn. Die grond is de opzegging vanwege dringend eigen gebruik. U moet als verhuurder voldoen aan drie vereisten:

  1. Er moet sprake zijn van dringend eigen gebruik;
  2. De belangenafweging moet in het voordeel van de verhuurder uitvallen;
  3. De huurder moet passende vervangende woonruimte kunnen verkrijgen.

Jurist huurrecht
Het huurrecht is complex te noemen. Als verhuurder doet u er daarom goed aan altijd professioneel advies in te winnen van een jurist huurrecht wanneer u te maken heeft met juridische kwesties omtrent huur. De juristen huurrecht aangesloten bij Omnius Juristen kunnen u optimaal adviseren wanneer u de huur op wilt zeggen vanwege dringend eigen gebruik.

Neem nu contact op met een jurist huurrecht om de huur op te zeggen vanwege dringend eigen gebruik.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 - 629 00 39 (3 cpm)
of stel uw vraag via de website.

« Terug | In categorie: Vastgoedrecht