Ik dreig failliet te gaan. Hoe beperk ik de schade?

Een faillissement betekent meestal het einde van uw onderneming. Wanneer u als eenmanszaak of vof een onderneming heeft gevoerd betekent het faillissement van uw onderneming ook het faillissement van uzelf in privé. Er is dus veel gelegen in het beperken van de schade.

Een beperkt aantal instrumenten kunnen worden ingezet bij een dreigend faillissement:

  • Reorganisatie van de onderneming. U kunt snijden in de kosten door bijvoorbeeld personeel te ontslaan. Ook is het mogelijk ongezonde delen van de onderneming af te stoten, of juist de gezonde delen af te stoten.
  • Een regeling treffen met de schuldeisers. Als u tot een betalingsregeling kunt komen met de schuldeisers zal het risico op een faillissement afnemen. Vaak is een betalingsregeling ook voor de schuldeisers aantrekkelijker dan een faillissement, omdat de zogenaamde concurrente schuldeisers vaak geen geld krijgen na een faillissement.
  • Verkoop deel van de onderneming
  • Aantrekking financiers/investeerders

Wist u dat 40% van alle faillissementen kan worden voorkomen? Door gerichte actie kan een Omnius insolventiespecialist uit het Omnius Juristennetwerk ook uw dreigende faillissement voorkomen. Niet alleen het faillissement kunt u voorkomen, maar ook een persoonlijk drama wanneer u als eenmanszaak of vof uw bedrijf voert.

 

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 - 629 00 39 (3 cpm)
of stel uw vraag via de website.

« Terug | In categorie: Insolventierecht