Een concurrent gebruikt mijn merk. Wat kan ik doen?

Tegen inbreuken op uw merk kunt u en moet u optreden. Zonder bescherming is uw merk namelijk weinig waard. U heeft immers niet voor niets een merk geregistreerd. Een merk is vaak veel geld waard en u moet voorkomen dat anderen misbruik maken van uw merk.

De inschakeling van een jurist is voor u de beste oplossing bij een merkinbreuk. De wet- en regelgeving is vaak moeilijk te doorgronden en vaak spelen er ook internationale aspecten die de situatie nog gecompliceerder maken.

Bij een inbreuk zal een jurist eerst een sommatie sturen naar degene die inbreuk maakt op uw merk. Indien dat niet het gewenste resultaat oplevert, kan een jurist als bemiddelaar optreden tussen u en de overtreder om zo te komen tot een schikking, regeling of licentie op het merk. Een bezwaarprocedure bij het registratiebureau (oppositieprocedure) of een gang naar de rechter zijn ook mogelijk. Het een en ander hangt af van uw wensen en de relevante feiten en omstandigheden.

Wacht nooit te lang met het inschakelen van een jurist wanneer u te maken heeft met een merkinbreuk. Zo voorkomt u schade aan uw merk en voorkomt u verwarring bij de afnemers van uw product of dienst.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 - 629 00 39 (3 cpm)
of stel uw vraag via de website.

« Terug | In categorie: IE-recht